Marian Godină și-a deschis pensiune în Brașov. Poliţistul, aflat in concediu pentru cresterea copilului, îşi promovează intens pe reţelele sociale noua sa locuință, pe care o dă spre închiriere. Godină a precizat că de administrarea pensiunii se va ocupa soția sa, Georgiana, după ce el s-a ocupat de lucrări.
Un apartament la Arbor Inn, cum a fost numită unitatea de cazare, se închiriază cu prețuri începând de la 935 de lei pentru două nopți, care este de altfel perioada minimă obligatorie pentru un sejur. Pensiunea este deja rezervată pentru luna decembrie, disponibilități mai fiind doar după data de 7 ianuarie, potrivit Booking.com.
Soții Godină au făcut și o prezentare video a pensiunii cu dotările pe care le include, polițistul oferind și unele detalii despre amenajările pe care le-a făcut în camere.
În mod normal, femeile sunt cele care aleg să intre în concediu de creștere a copilului, însă sunt și cazuri în care bărbații renunță la a mai merge la muncă, pentru a putea sta acasă cu noul născut. În acest caz se află și polițistul Marian Godină.
„Consider total greșit ca într-o societate precum cea a noastră, în care discriminarea de orice fel se află încă la cote ridicate, o persoană publică, așa cum este Dan Bucura, să afirme pe pagina sa publică, în mai multe rânduri, că e imoral și incorect ca un bărbat să își ia concediu de creștere a copilului”, a spus Marian Godină.
Marian Godină a fost prezent în emisiunea lui Cătălin Striblea la Europa Fm, acolo unde a explicat că a ales să intre în concediu de creștere a copilului din considerente financiare.
„Nu iau 100 de milioane pe lună, dar n-am ascuns că stau acasă și din criterii financiare. Am făcut niște calcule și am stabili cu șoția că este mai avantajos, atât financiar, dar mai ales pentru sufletul meu. La poliție am luni când iau 5000 de lei și alte luni în care nu iau. Atât îmi intră mie pe card”.
Concediul de creștere a copilului se acordă pe o perioadă de maximum doi ani de la nașterea copilului sau pe o perioadă de trei ani, în cazul copiilor încadrați cu grad de handicap. La concediu, părintele primește 85 la sută din veniturile obținute lunar în ultimul an.
De curând legislația a căpătat un alt sens. O ordonanță de urgență stabilește obligația ca ”părintele care nu se află în concediu” să intre în concediu de creștere a copilului vreme de două luni, până când copilul împlinește 2 ani. Dacă refuză, plata indemnizației se va scurta cu două luni.