- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu prețurile la alimente și energie

15 Jul, 13:28 • Bumbeneci Diana
Marius Budăi, după deciziile PSD și datele de la INS: Cu cât s-au micșorat prețurile la alimente și energie după scăderea inflației.
Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu prețurile la alimente și energie

Vești noi pentru români. Măsurile PSD de plafonare a prețurilor la energie și de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază continuă să producă efecte pozitive, spune, luni, Marius Constantin Budăi.

Ce se întâmplă cu prețurile la alimente și energie

Potrivit noilor informații făcute publice de INS, politicile Guvernului condus de Marcel Ciolacu au avut un impact major asupra scăderii inflației, înregistrând o inflație generală de 4,9% în luna iunie 2024 față de 10,3% în luna iunie 2023.

Budăi spune că cele mai mari scăderi de prețuri la alimente sunt la produsele incluse în lista alimentelor de bază la care Guvernul a limitat adaosul comercial la cel mult 20%.

Vezi și: Lista sporurilor care aduc bani în plus la pensie în 2024. Anunțul pentru 5 milioane de români

Marius Budăi
Marius Budăi

Social-democratul arată câteva dintre cele mai semnificative reduceri, în iunie 2024 față de iunie 2023
Astfel, la alimente, prețul pentru făină a scăzut cu 32%, la mălai -26%, la ulei -16%, la unt -16%, la zahăr -12,5%, la legume -7%/.

În privința energiei, avem la gaze -10,5%, la energie electrică -4,7%, la energie termică -1%.

„Și dacă tot vorbim de energie, să nu uităm cine a făcut acea liberalizare sălbatică a prețurilor: PNL. Trebuie să continuăm implementarea politicilor guvernamentale bine gândite care să aibă un impact pozitiv asupra economiei și asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor români”, arată, pe Facebook, Marius Constantin Budăi.

Românii ar putea rămâne fără curent electric

Ministrul Energiei nu are vești bune pentru românii care consumă foarte mult curent electric în această perioadă. Sebastian Burduja anunță că s-ar putea produce pene de curent în aceste zile cu temperaturi extrem de ridicate.

„În momentul în care ai condiții meteo aparte, că vorbim de caniculă, furtuni, de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea și pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să reducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a spus Burduja.

„E posibil să apară. În acest moment n-am văzut o recurență mai mare a acestui fenomen”, a adăugat el.

Citește și: Ajutor de stat APIA pentru o categorie de români. Documentele trebuie depuse până pe 31 iulie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult