- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, despre banii primiți de români începând cu septembrie 2024. „Angajatul rămâne doar cu 10 lei în”

29 May, 09:54 • Bumbeneci Diana
Marius Budăi, despre pensionarii care ar putea primi bani mai mulți. Oficialul a explicat cine rămâne cu sume mai mari în portofel, după ce premierul Ciolacu a anunțat pragul de impozitare.
Marius Budăi, despre banii primiți de români începând cu septembrie 2024. „Angajatul rămâne doar cu 10 lei în”

Marius Budăi a explicat ce ar însemna noua modificare a plafonului pensiilor, dar și ce planuri are Guvernul pentru a identifica rapid o soluție astfel încât să crească puterea de cumpărare a românilor.

Marius Budăi prezintă noile soluții

Declarațiile lui Marius Budăi vin în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunțat că plafonul de impozitare a pensiilor ar urma să fie modificat, ceea ce ar duce la o creștere a veniturilor, în plus față de majorarea care reiese după recalculare.

„La un moment dat cineva a decis, pe anumiți indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 să fie o impozitare. Între timp știm foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecție și la plafon astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei…

Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”, a spus premierul Ciolacu.

Cât ar primi românii în plus dacă pragul ar crește

În cazul în care plafonul se modifică, seniorii ar rămâne cu mai mulți bani în buzunar. Marius Budăi a explicat ce ar însemna această modificare a plafonului, dar și ce planuri are Guvernul pentru a găsi o cale astfel încât să crească puterea de cumpărare a românilor.

”Dacă pragul de impozitare ar crește cu 100 de lei, angajatul rămâne doar cu 10 lei în plus, și aici este, de fapt, problema. Pentru că noi trebuie să discutăm, așa cum a spus și premierul României, trebuie să apărăm puterea de cumpărare a celor cu pensiile mici, și aici trebuie un alt mecanism, nu neapărat mărirea pragului.

Nu aș spune neapărat mărirea pragului, pentru că nu vreau să introduc această ipoteză, nici premierul nu a introdus și nu vreau să introduc această speranță, sau această informație în spațiul public despre mărirea pragului, un mecanism prin care să conservăm puterea de cumpărare a celor cu pensii mici, mecanism care ne dorim să fie introdus odată cu recalcularea de la 1 septembrie, conform legii în vigoare, recalculare care cu siguranță se va întâmpla.

De altfel, ați văzut și preocuparea noastră pentru cei cu salariile mici, nu doar pentru cei cu pensiile mici. Și acolo, conform acelei directive, și aici nu am ce să fac.

Trebuie să reamintesc de noiembrie 2021 când am avut, pentru a doua oară, onoarea să fiu într-un Guvern al României, am găsit pe o guvernare strict de dreapta un punct de vedere negativ cu privire la aprobarea directivei cu salariul minim european. Am reușit atunci, alături de premierul Marcel Ciolacu, am discutat în coaliție și am reușit să lămurim coaliția întreagă astfel încât astăzi aveam acea directivă și se va transforma în lege și în România”, a explicat Marius Budăi în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Citește și: Daniel Baciu anunță ce bani vor primii românii aflați în pragul sărăciei. Milioane de persoane vor avea bani în plus la 1 septembrie

Marius Budăi
Marius Budăi

”Ați văzut că de la data de 1 iulie majorarea salariului minim o să fie de la 3300 de lei la 3700 de lei. Trebuie să luăm în calcul ca în cazul celor cu venituri mici să încercăm tot mai mult și tot mai mult să le protejăm puterea de cumpărare și să le-o creștem.

Luna septembrie va intra cu majorările conform recalculării, așa cum este cu valoarea punctului de referință, și prima fază, cu acordarea pentru cei au lucrat peste 25 de ani a acelor puncte de stabilitate, și eu nu am spus că exclud, dar am spus că nu aș vrea să introduc în comunicarea publică o majorare a pragului, pentru că nu aceasta este discuția.

Grija noastră este să găsim și lucrăm acum la mai multe variante de mecanism prin care să conservăm puterea de cumpărare a celor mici. Dacă ar fi cumva o majorare de prag, cei cu sub 2000 de lei nu ar primi nimic suplimentar și ar rămâne tot cu acest lucru.

Noi trebuie să conservăm puterea de cumpărare a celor cu pensii mici și ușor, ușor, să le creștem tot lor puterea de cumpărare”, a mai explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunțul zilei pentru cea mai mare parte a pensionarilor: „Se modifică plafonul!”

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci