Tradiția de a așeza fructe pe masa de Revelion este respectată în mai multe culturi. Aceste fructe includ, de obicei, merele, strugurii, portocalele, pepenele roșu, pomelo, ananasul, perele, pepenele galben, guava, kiwi, rambutan, chico și lămâile, scrie spynews.ro.
Strugurii au o tradiție aparte în Spania și în țările din America Latină. La miezul nopții, se consumă 12 boabe de struguri, câte unul pentru fiecare bătaie a ceasului, fiecare reprezentând o lună a anului. Această tradiție simbolizează speranța de noroc și prosperitate pentru fiecare lună din anul următor. Strugurii simbolizează, de asemenea, fertilitatea și noile începuturi. Ciclul lor de creștere, de la viță de vie la fruct, reflectă ciclurile vieții și reînnoirii. La începutul noului an, strugurii simbolizează speranța pentru un an de creștere și prosperitate în diferite aspecte ale vieții.
Citeşte şi: Fructul recomandat de specialiști, care îți curăță ficatul și are beneficii uimitoare asupra sănătății
De asemenea, fructele rotunde precum merele, rodiile sau pepenii simbolizează, de asemenea, fertilitatea, creșterea și reînnoirea, însemnând speranțe pentru un an fructuos și prosper în toate aspectele vieții, fie personale, profesionale sau financiare.
Citeşte şi: Cât vor plăti românii pe cumpărăturile de Crăciun în 2024. Inflaţia a scumpit coşul considerabil
Pe lângă fructe, în unele culturi se adaugă și alte alimente simbolice pentru noroc și abundență, cum ar fim peștele, simbol al progresului, şi leguminoasele, precum lintea, asociate cu bogăția datorită formei lor asemănătoare monedelor. Peștele este cel mai important aliment în acest sens, deoarece se spune că oamenii vor înota printre problemele vieții precum înoată și peștele în apă. Mai mult, și carnea de gâscă este purtătoare de noroc, aceasta îi va ajuta pe oameni să facă față obstacolelor plutind precum gâsca, iar astfel să ajungă cu ușurință la scopurile propuse.
Pe de altă parte, se spune că de Revelion nu este bine să mâncăm pui fiindcă ne va alunga norocul. Această pasăre scurmă sau mănâncă din urmă, motiv pentru care se spune că norocul se împrăștie. Așadar, pentru cei care vor să înlocuiască carnea de porc, pot alege carne de gâscă sau curcan.