O serie de mașini sunt scoase la licitație cu prețuri care pornesc de la 50 de lei. Este vorba despre autoturisme ridicate din parcările din Cluj-Napoca după ce nu au mai fost mișcate din loc luni de zile, iar acum sunt prezentate spre vânzare românilor, la prețuri fără concurență.
Nu mai puțin de 32 de mașini sunt scoase la licitație de autoritățile locale din Cluj-Napoca. În timp ce unele vehicule sunt vizibil degradate, altele ar putea reveni pe șosele dacă trec prin mâinile unui mecanic priceput.
Românii care sunt interesați de aceste autoturisme le pot analiza cu atenție înainte de a scoate bani din buzunar. Licitația va avea loc zilele următoare. Mașinile care nu vor fi cumpărate vor fi casate.
Nu este prima licitație de acest fel organizată în Cluj-Napoca. Ei bine, pentru a reuși să curețe parcările, responsabilii colaborează cu cetățenii, fiind pe urmele autoturismelor care nu sunt mișcate cu lunile și care ajung să fie atât o problemă de mediu, cât și o problemă atunci când vine vorba despre parcările ocupate degeaba în locul mașinilor pentru care s-ar putea plăti lunar.
„Ea trebuie să stea 6 luni nemișcată după care emit somație să o ridice în 30 de zile. Dacă nu o ridică, am ridicat-o și urmează procedura de valorificare prin licitație publică” a declarat Emil Boc, primar Cluj-Napoca.
Măsuri destul de asemănătoare sunt luate și în alte orașe de pe teritoriul țării. De pildă, în București, Timișoara ori Brașov se desfășoară ample acțiuni de ridicare a mașinilor abandonate.
Primăria Sectorului 6 se ocupă în forță de ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public. Acțiunea se desfășoară cu ajutorul Poliției Locale, prin Biroul Vehicule Abandonate și are ca scop eliberarea urgentă a zeci de locuri de parcare blocate de mașinile abandonate cu anii.
De puțin timp, polițiștii au acționat în capătul străzii Preciziei. Într-un singur colț de stradă 11 mașini, abandonate pe domeniul public, au fost ridicate iar unele dintre ele vor fi date la casat.
Pentru cinci dintre ele, unde nu a fost identificat proprietarul, polițiștii au dat somații de 10 zile. Acest lucru presupune o procedură de ridicare mai rapidă decât în cazul celor care au proprietar.
Primăria Sectorului 6 are în evidență, în acest moment, alte 900 de mașini. Pentru aproape 200, se fac deja actele pentru a putea fi ridicate conform legii. Ele vor fi duse în parcul auto special amenajat, iar, dacă nu vor fi revendicate, vor fi casate.
Anul trecut, prin Programul Rabla Local, au fost casate în jur de 1.000 de mașini în Sectorul 6 din București.
Vezi și: Un nou program „Rabla” pentru români. Sunt 500 de milioane de lei în joc