Ministerul Educației a postat marți seara un proiect de modificare a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care mediile ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină.
„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022”, arată un comunicat al ministerului, potrivit edupedu.
Citește și Greva din educație continuă! O nouă lovitură din partea sindicatelor
Conform unui comunicat al Ministerului Educației „în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.
În acest an școlar, 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate să fie încheiată fără să fie validată de consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.
De asemenea, se mai propune ca “elevii aflaţi în situaţie de corigenţă vor avea cu cel puţin un calificativ/o notă în plus faţă de numărul de calificative/note prevăzut la alin. (4) sau, după caz, la alin (4^1), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat/ă, de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului şcolar.”
Un elev ar trebui să aibă, în mod normal, cel puțin N+3 note: cu trei note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie.
„Situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală”.
„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, precizează Ministerul Educației.