- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meditaţiile se vor deduce din impozitul pe venit. Schimbare pregătită de Guvern pentru 2025

07 Jun, 19:49 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru părinți și elevi: meditațiile copiilor ar putea fi deduse din impozitul pe venit, începând de anul viitor. Această măsură, parte din reforma fiscală pregătită de Guvern, ar putea aduce beneficii atât părinților, cât și profesorilor, contribuind totodată la reducerea evaziunii fiscale.
Meditaţiile se vor deduce din impozitul pe venit. Schimbare pregătită de Guvern pentru 2025

Meditaţiile se vor deduce din impozitul pe venit. Meditațiile ar putea fi deduse din impozitul pe venit începând de anul viitor. Astfel  părinții vor putea deduce costurile meditațiilor din impozitul pe venit de 10%. La rândul lor, profesorii care oferă meditații vor fi impozitați, iar părinții vor declara aceste cheltuieli. Măsura va ajuta la formalizarea veniturilor din meditații, reducând astfel evaziunea fiscală.

Meditaţiile se vor deduce din impozitul pe venit din 2025

În 2022, ANAF a colectat 12,6 milioane de lei din impozitul pe veniturile din meditații la nivel național. În București, 1.500 de profesori și-au declarat veniturile din meditații.

Citeşte şi: Titluri de stat Tezaur 2024. Noua ediție începe luni, 10 iunie. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor

Mai mult, părinții ar putea primi deduceri fiscale și pentru cheltuieli legate de creșe, grădinițe, after school și servicii medicale. Analiștii economici sugerează că aceste măsuri ar putea pregăti terenul pentru introducerea impozitului progresiv. Practic, pentru cei cu venituri mici există posibilitate de a nu plăti deloc impozit sau de a plăti un impozit foarte mic, iar cei cu venituri mari vor fi plătitori de impozit mai mare.

Citeşte şi: Legea moștenirilor se modifică! La ce notari pot merge de acum românii care trebuie să facă o succesiune

Reforma fiscală pregătită de Guvern, care include deducerea meditațiilor din impozitul pe venit, reprezintă o schimbare semnificativă cu potențiale beneficii pentru părinți, profesori și economia națională. Rămâne de văzut dacă aceste măsuri vor fi implementate începând de anul viitor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult