- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mega Image scoate de pe piață unul dintre cele mai importante branduri de produse tradiționale! A fost închis și ultimul magazin

07 Jun, 13:03 • Adrian Popovici
Gigantul Mega Image a achiziționat brandul românesc „Gusturi Românești” în anul 2015. La 9 ani de la această preluare a decis închiderea ultimului magazin deschis sub acest brand.
Mega Image scoate de pe piață unul dintre cele mai importante branduri de produse tradiționale! A fost închis și ultimul magazin

Unul dintre cele mai importante branduri de produse tradiționale din România dispare de pe piață odată cu închiderea ultimului săi magazin fizic din București. Mega Image, deținut de retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, a luat recent decizia de a închide ultimul magazin sub brandul Gusturi Românești, punând astfel capăt unei etape în strategia sa de piață, notează Economedia.

Gusturi Românești a fost introdus pe piață în 2015 de către Mega Image, cu intenția de a aduce în prim-plan produse realizate după rețete tradiționale românești. Inițial, acest brand a reprezentat o încercare de a diversifica portofoliul și de a atrage segmentul de consumatori interesat de produsele locale autentice.

Conform declarațiilor oficiale ale Mega , fiecare magazin din rețea va continua să ofere întregul portofoliu de produse Gusturi Românești, iar planurile strategice includ extinderea gamei de produse disponibile. Astfel, clienții pot continua să aleagă dintr-o varietate bogată de produse inspirate din rețete tradiționale, fabricate în România.

„Fiecare magazin Mega Image are întregul portofoliu de produse Gusturi românești, iar planul strategic este să extindem și mai mult gama de produse. În prezent, clienții pot alege dintr-o selecție bogată de bunătăți inspirate din rețete locale, fabricate în România, de la lactate, brânzeturi, carne și specialități, fructe și legume de sezon, făinoase, dulciuri și snacks-uri, sucuri naturale, înghețata și multe altele. Magazinul Gusturi Românești din Bd. Ion Mihalache se afla în proximitatea unui alt magazin Mega Image, care dispune deja de întregul sortiment de produse Gusturi românești, prin urmare le-am adus pe ambele în același spațiu”, au declarat reprezentanții Mega Image.

Mega Image
Mega Image

Te-ar putea interesa și: Prețul uriaș cu care se vinde o pâine la Mega Image! APC a luat lanțul de magazine în vizor!

Evoluția brandului după preluarea de Mega Image

Magazinul Gusturi Românești de pe Bulevardul Ion Mihalache a fost închis în contextul în care un alt magazin Mega Image din apropiere deja oferea întregul sortiment de produse Gusturi Românești. Această decizie reflectă eforturile companiei de a eficientiza operațiunile și de a maximiza eficiența spațiului comercial disponibil.

Brandul Gusturi Românești a intrat pe piață în urma preluării a 20 din cele 22 de magazine ale producătorului de mezeluri Angst, deținut de familia Minea. Astfel, unitatea de pe Bulevardul Ion Mihalache, precum și alte locații similare, au reprezentat fosta infrastructură a Angst, transformate ulterior în spații comerciale sub umbrela Mega .

Fondat în 1995, Mega s-a impus ca unul dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri din România, având în prezent o rețea extinsă de 975 de magazine în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște, Timișoara, Bacău, Focșani și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image și Shop&Go.

Citește și: Pariul de 5 miliarde de euro al Ahold Delhaize. Proprietarul Mega Image a obținut deja profituri peste așteptări în primul trimestru din 2024