- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde poți mânca pe săturate meniu complet cu maximum 10 lei. Se pot face și comenzi online

09 Oct, 13:12 • Stefan Simion
Un meniu complet, care să cuprindă felurile 1 și 2 și desert, la prețul de 10 lei ar putea părea o utopie. Și totuși, poți mânca pe săturate la acești bani în anumite locuri din marile orașe. Mai precis, la cantinele studențești.
Unde poți mânca pe săturate meniu complet cu maximum 10 lei. Se pot face și comenzi online

Un meniu complet care să cuprindă o ciorbă, un piure cu șnițel cu salată și o prăjitură, gustoase ca la mama acasă, nu-ți scoate din buzunar mai mult de 7-10 lei. Cele mai mici prețuri la mâncare se găsesc la cantina ASE din București și la Universitatea de Medicină din Cluj, potrivit Observator.

Comenzi online la cantinele studențești. Nu există, însă, serviciu de livrare

Teoretic, în aceste localuri au acces doar studenții. Practic, angajații corporațiilor din vecinătatea cantinelor sunt și ei primiți să mănânce mâncăruri bune pe bani puțini.

Pentru a evita aglomerația, în unele universități există chiar posibilitatea comenzilor online. Este cazul cantinei Moxa de la ASE București. Nu există, însă, și serviciu de livrare, astfel că studenții trebuie să plaseze comenzile între 8 și 11 dimineața, apoi tot ei trebuie să meargă să ridice comenzile în cursul după-amiezii.

Citeste si Cum putem reduce risipa alimentară. Metoda simplă prin care românii pot cumpăra mâncare mai ieftină cu 70%

Și la cantina Moxa din București prețurile sunt mai mici decât la alte cantine din București. Doar că solicitările sunt multe, iar cozile pe măsură. Cel mai solicitat fel de mâncare la Moxa este șnițelul cu piure. Un meniu format din ciorbă ardelenească, piure de cartofi, salată de varză și o prăjitură Boema costă aici doar 10,35 lei. Iar mâncărurile sunt ca la mama acasă, gustoase și sățioase.

Unde poți mânca pe săturate meniu complet cu maximum 10 lei

Tot la Moxa poți mânca o supă cu tăieței de 1,5 lei, o porție de piure de 1,10 lei și chiftele prăjite cu 2,30 lei. Cel mai ieftin meniu costă 7 lei și include o supă cu tăieței, pilaf, chifteluțe, o chiflă și salată de castraveți. Meniurile mai scumpe pot ajunge la 10-11 lei.

meniu

„Prețurile sunt atât de mici pentru că studentul plătește doar costul materiei prime”, explică Virginia Năstase, directorul cantinei.

Chiar dacă Bucureștiul este fruntaș la prețuri mici la cantinele studențești, prețuri accesibile se mai găsesc și la Universitatea Gheorghe Asachi din Iași, unde un meniu fără desert costă 15 lei, sau la Universitatea Ovidius din Constanța, unde un meniu complet ajunge la 20-23 de lei.

Citeste si Prețurile de la raft ar putea crește după ce inundațiile au distrus culturile de grâu și porumb. Previziunile analistului economic Adrian Negrescu: „În această toamnă, ar trebui să ne așteptăm la scumpiri”

Clujul face concurență Bucureștiului. La Universitatea de Medicină și Farmacie din capitala Ardealului un meniu complet cu ciorbă, șnițel de pui, cus-cus, salată de varză și o chiflă costă doar 7 lei.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult