- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mersul la mare în România, un lux. Cât costă să îți pui cearșaful pe plajă în Mamaia Nord

24 Jul, 12:25 • Andrei Alina
Mersul la plajă pe litoralul românesc nu este la îndemâna oricui. Prețurile au luat-o razna, mai ales în Mamaia Nord, considerată o stațiune de fișe de la Malul Mării Negre. Dacă zilele trecute vorbeam despre prețurile exagerate la mâncare, iată că și mersul la plajă costă destul de mult.
Mersul la mare în România, un lux. Cât costă să îți pui cearșaful pe plajă în Mamaia Nord

Sute de mii de turiști se află zilele acestea în stațiunile de pe litoralul românesc. Românii profită de vremea caldă și de zilele de concediu. Stațiunea Mamaia este în topul românilor. Dacă în partea veche a stațiunii merg mulți turiști care beneficiază de vouchere de vacanță, în Mamaia Nord merg cei cu dare de mână. Prețurile la cazare, mâncare sunt mult mai mari. În acestă zonă turiștii închiriază de cele mai multe ori studiouri sau apartamente, iar prețurile sunt destul de piperate.

Citește și: Doar 1 kg de zahăr se vinde cu un preț exorbitant în Mamaia Nord. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor

Dar nu doar mâncarea și cazarea sunt scumpe în Mamaia Nord. Și statul la plajă devine un lux. Sunt turiști care închiriază un baldachin sau șezlong, dar și români care încă preferă să-și pună cearșaful sau prosopul direct pe nisip. Și aici vine noutatea acestui sezon. Există anumite plaje private unde cei din urmă nu sunt nici ei scutiți de taxe, chiar dacă vii cu cearșaful de acasă.

Pe o plajă din Mamaia Nord turiștii care vor să se bucure de soarele arzător, fie că închirieriază un șezlong, baldachin sau chiar o bucată de nisip pe care își pot așeza cearșaful de acasă trebuie să plătească.

Citește și: Câți bani a dat un român pe o frigăruie la o autoservire în Mamaia. Suma totală l-a lăsat fără cuvinte

 

Cât costă să îți pui cearșaful pe plajă, în stațiunea Mamaia Nord

Un operator privat care a închiriat o bucată de plajă în stațiunea Mamaia nu doar că oferă turiștilor servicii la tarife mai ceva ca în străinătate, dar a stabilit și un program în care turiștii pot să stea la plajă – de la 08:3- la 20:00.

Fie că închiriați sezlong sau veniți cu cearșaf de acasă trebuie să plătiți o taxă, în funcție de rândul pe care doriți să stați la plajă. Știți vorba aia ”dai un ban, dar stai în față”? Ei bine se potrivește de minune în acest caz, căci turiștii care își pun cearșaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, în buza mării, plătesc mai mult, chiar dublu față de cei care stau în rândul 3 sau 4, adică 200 de lei pentru o fâșie de nisip, cu mărimea de 1.4 x 2 m, potrivit Cancan.

”Senzații tari pe litoralul românesc! 200 de lei trebuie să scoată din buzunar acei turiști care vor să facă plajă pe cearșaful așezat pe pat de scoici concasate! „Plaja este domeniu public! Cunoaște-ți drepturile!” – campania națională de informare și educare a consumatorilor organizată de Asociația Pro Consumatori, ediția a V-a!”, este anunțul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.