La noapte, ANM anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în primele ore la munte și în regiunile sud-estice unde local vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. În zona Dobrogei, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață, cu precădere în zonele depresionare.
În București, cerul va mai avea unele înnorări și în primele ore vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16-18 grade.
Vremea se va încălzi din nou în mare parte din țară, devenind călduroasă îndeosebi în sud și sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele montane și submontane și în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe și izolat oraje; în a doua parte a nopții, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde și vântul se va intensifica. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane, unde vor fi condiții de ceață și 20…21 de grade pe litoral.
În București, vremea va fi în general frumoasă și va deveni călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.
În regiunile vestice și nord-vestice, în special în prima parte a zilei, cerul va fi înnorat, va ploua și vântul va sufla în general moderat. În centrul, în estul și local în sudul teritoriului, în orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin dezvoltări noroase convective, averse, oraje și intensificări de scurtă durată ale vântului (izolat chiar vijelii, cu probabilitate mai mare în sud-est). Vor fi condiții de grindină și pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. În cursul nopții, în toată țara, cerul va deveni variabil, iar vântul în general slab.
În Câmpia Română, în Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, vremea va fi călduroasă, local caniculară, cu disconfort termic ridicat, astfel că se vor înregistra temperaturi între 33 și 36 de grade și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități; în celelalte zone, dar mai ales în nord și centru, regimul termic va fi mai ponderat, cu maxime termice între 24 și 32 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral.
În București, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.
Valul de căldură se va extinde în toată țara și se va intensifica, iar în sudul și în vestul teritoriului va fi caniculă și disconfort termic foarte ridicat; maximele temperaturii aerului se vor încadra între 29…30 de grade pe litoral și 38 de grade în Lunca Dunării și minimele vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în zonele depresionare din nord-vest și centru (spre 10…11 grade în estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat.
În București, valul de căldură se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul slab.
Ai mai putea citi: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”