- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 1-3 octombrie. ANM anunță un început de lună cu ninsori, vânt și instabilitate atmosferică

30 Sep, 15:16 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține deosebit de rece, iar precipitațiile vor fi resimțite în mare parte a țării.
Meteo 1-3 octombrie. ANM anunță un început de lună cu ninsori, vânt și instabilitate atmosferică

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în România, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, Maramureș și local în Transilvania. Cantitățile de apă vor fi de 10 … 15 l/mp, iar în extremitatea de sud-est, în general, de 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în regiunile estice și sud-estice, unde la rafală se vor atinge viteze de 50…70 km/h, vitezele cele mai mari fiind pe litoral.

Intensificări ale vântului vor mai fi și în vestul și sudul-vestul Olteniei, cu rafale în general de 45…55 km/h. În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului. Izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

Meteo marți, în țară

Valorile termice vor marca o creștere ușoară, însă se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în estul, sud-estul, centrul și nordul țării. Temporar va mai ploua, în Dobrogea, local în Moldova, la munte și izolat în Transilvania. La altitudini îndeosebi de peste 1700 m, trecător vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în est, în sud-est și în extremitatea de sud-vest, local cu rafale de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali și în sudul Banatului, spre -1 grad, unde vor fi condiții de brumă. Se va semnala ceață, izolat dimineața și pe arii restrânse noaptea.

Citește și:Vestea cea mare pentru români. Milioane de persoane pot cumula acum pensia cu salariul

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice vor crește față de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo miercuri, în țară

Temperaturile vor continua să crească ușor față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării și vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice și nord-vestice unde, îndeosebi spre seară și noaptea, pe alocuri va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

Vezi și:Oferte la Kaufland pe 30 septembrie și 1 octombrie. Românii vor da buzna la raft

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult