- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 10-13 octombrie. ANM anunță zonele în care vor fi 2 grade Celsius, ploi și ceață

10 Oct, 07:55 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la acest final de săptămână. Sunt așteptate ploi, ceață și intensificări ale vântului.
Meteo 10-13 octombrie. ANM anunță zonele în care vor fi 2 grade Celsius, ploi și ceață

Conform meteorologilor ANM, joi, în țară, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni spre 2 grade. Cerul va fi variabil, dar noaptea se va înnora treptat și vor fi averse și posibil descărcări electrice, în Banat, Crișana, Maramureș și pe arii restrânse în Transilvania și posibil în vestul Olteniei și nordul Moldovei. Izolat vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile vestice și nord-vestice. Dimineața și noaptea se va forma ceață pe alocuri, în special în est, în sud-est, pe văi și în depresiuni.

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

 

Meteo vineri, în țară

În vestul, centrul și nordul țării, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent și vor tinde spre cele specifice datei; mai ales ziua, cerul va avea înnorări, se vor semnala averse și posibil descărcări electrice și unele intensificări ale vântului în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, pe arii restrânse în Banat și Crișana, iar izolat cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp. În nordul Carpaților Orientali, spre sfârșitul intervalului, la altitudini mari, vor fi posibile ninsori slabe.

Citește și:Legea care va bucura românii care cumpără o casă. Avansul nu va putea depăși 10% din prețul total

meteo
meteo

În restul teritoriului vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată; perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse după-amiaza și în extindere seara și noaptea, iar cantitățile de apă vor fi pe alocuri de 10…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea se va menține mult mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi în scădere în toată țara, mai semnificativ în jumătatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime în general între 0 și 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni, unde se va forma brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, mai ales ziua, în regiunile sudice, sud-estice, local la munte și izolat în centru. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În nordul Carpaților Orientali, pe creste, trecător, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și posibil vestul Olteniei. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va răci semnificativ. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales ziua. Vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Citește și: Noi medicamente intră pe lista celor gratuite sau compensate. Guvernul aplică noua lege la 1 noiembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult