- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 10-13 septembrie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă complet în România

09 Sep, 15:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la noapte, dar și în următoarele zile. Se schimbă radical prognoza meteo pentru România.
Meteo 10-13 septembrie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă complet în România

Informațiile meteorologilor ANM arată că la noapte, în jumătatea de vest a țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor, mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice, se va extinde în Banat, Crișana, local în Maramureș, Oltenia și vestul Transilvaniei; pe spații mici, cu precădere în sud-vest și zona montană aferentă, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și ploi slabe izolate vor fi posibile în nord-vestul Munteniei.

Vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului, în special în zona montană (cu rafale în general de 50…60 km/h) și izolat, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 3…5 grade.

Meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Meteo marți, în țară

Vremea se va răcori, cu excepția Munteniei, Dobrogei și Moldovei, unde temperaturile vor fi, în continuare, mai ridicate decît mediile zilnice multianuale. Cerul va avea înnorări și va ploua la munte, în Oltenia, Maramureș, Transilvania, local în Banat, Crișana, iar din orele serii și în celelalte regiuni. Ploile vor fi și sub formă de aversă, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și cu precădere în zonele montane și submontane ale Carpaților Occidentali și Meridionali se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Vezi și:Lovitură pentru fumători! Se scumpesc țigările începând cu 9 septembrie

meteo
meteo

Meteo București

Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va menține peste media climatologică a zilei și se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Minima termică va fi de 16…18 grade.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice diurne, în creștere în vest-nord-vest, dar în scădere ușoară în est și sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua în jumătatea de est a țării și local în restul teritoriului.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova, în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade și cu averse, însoțite de descărcări electrice, posibil căderi de grindină, iar în perioade scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantități de apă de 20…25 și pe arii restrânse peste 30…40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va răcori. Temporar cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Citește azi și: 25 de milioane de euro ajutor de minimis pentru o categorie de români. Cum se acordă banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult