- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 11-13 septembrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi torențiale

11 Sep, 08:03 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo pentru următoarele zile. Mai multe zone sunt vizate de ploi torențiale.
Meteo 11-13 septembrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi torențiale

Meteorologii de la ANM anunță că miercuri, în România, valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua precedentă în vest, centru și nord, dar în scădere în sud-sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate și va ploua în jumătatea de est a teritoriului și local în rest. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni local va ploua moderat cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane, precum și în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceață.

meteo
meteo

Citește și:Lovitură pentru fumători! Se scumpesc țigările începând cu 9 septembrie

Meteo București

Vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15…20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în zona montană și submontană, precum și în centrul și estul țării, unde local va ploua și trecător vor fi descărcări electrice, iar noaptea în vest-sud-vest unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorări la începutul intervalului când vor mai fi posibile averse slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar minimă va fi de 12…15 grade.

Vezi și:Meteo 10-13 septembrie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă complet în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult