- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 11-14 octombrie 2024. ANM anunță ce temperaturi vor fi în România și lovesc ploile

11 Oct, 07:56 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la acest final de săptămână. Iată ce zone vor fi lovite de ploi și unde scad temperaturile.
Meteo 11-14 octombrie 2024. ANM anunță ce temperaturi vor fi în România și lovesc ploile

Conform meteorologilor ANM, vineri, în România, în vestul, centrul și nordul țării, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei. Cerul va avea înnorări și va ploua, în prima parte a intervalului în sud-vestul Olteniei și local în Banat, Crișana, Maramureș și în Transilvania, iar seara și noaptea în restul zonelor.

Meteo 11-14 octombrie 2024

Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă, cu precădere în sud-estul țării, local vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în Moldova, estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor fi rafale în general de 50…55 km/h, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 17 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea se va răci, local semnificativ în nord-est și în jumătatea de sud-est a țării. În sudul, estul și parțial în centrul teritoriului în prima parte a zilei vor fi înnorări și local va ploua, apoi treptat cerul se va degaja. Izolat cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va răci semnificativ, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului și vor fi perioade în care va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În vestul, centrul și nordul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când pe arii restrânse temporar va ploua slab. În restul teritoriului, la începutul intervalului vor fi unele înnorări și izolat posibile ploi slabe, apoi cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului la munte și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Citește și:Românii afectați de secetă primesc ajutor financiar. Cum se poate obține grantul de 1.000 de lei/ha

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi ușor. La începutul intervalului vor fi înnorări și posibile ploi slabe, apoi treptat cerul se va degaja devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea se va răci în nord, nord-est și în centru, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în sud-vest, nord-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Meteo marți, miercuri și joi

Valorile termice, în marea lor majoritate se vor apropia de cele normale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

București
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Citește și:Cu cât poate fi amânată legal înscrierea la școală pentru elevi. Decizie pentru români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult