- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 12-14 iulie. Este alertă națională. Ce zone vor fi grav afectate

11 Jul, 14:17 • Bumbeneci Diana
Canicula continuă să cuprindă România. Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza pentru următoarele zile.
Meteo 12-14 iulie. Este alertă națională. Ce zone vor fi grav afectate

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în România, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 16 și 26 de grade – aceste valori caracterizând o noapte tropicală, pe arii extinse în vest, în sud, în sud-est și pe alocuri în rest, mai scăzute în depresiuni.

Meteo București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade.

Meteo vineri, în țară

Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Crișanei și al Moldovei. Noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 27 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 12 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, pe alocuri la munte și izolat posibil și în zona mai joasă de relief din vestul și nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea și asociat averselor.

Citește și: Meteo 11-13 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în România

meteo
meteo

Meteo București

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua (viteze la rafală de până la 30…35 km/h), apoi slab.

Meteo sâmbătă, în țară

Valul de căldură va continua să se intensifice ușor, va fi caniculă, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat în vest, nord-vest, sud și parțial în est. În toată țara, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 35 și 41 de grade, ușor mai scăzute pe litoral; noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 28 de grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, izolat cu înnorări, averse și descărcări electrice, cu precădere în zona montană, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul teritoriului.

Meteo București

Valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Temperaturi fără precedent în România. A fost emis un nou COD ROȘU de caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult