Potrivit meteorologilor ANM, la noapte, în țară, vremea se va menține în general instabilă în jumătatea de nord-est a teritoriului. Cerul va deveni variabil în vest și sud-vest, iar în rest va fi mai mult noros. Va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei și în zona Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp.
Ploi locale și în general slabe cantitativ vor fi și în Maramureș, Transilvania, iar la începutul nopții și în Oltenia, restul Munteniei și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral și în deltă. Izolat, îndeosebi în vestul și centrul țării se va forma ceață.
Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a nopții temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.
În Moldova și estul Transilvaniei valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă și apropiate de normalul climatologic, iar în celelalte regiuni vremea va deveni caldă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi de la 20…21 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei, până spre 30…31 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime se vor situa între 10 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde se vor întregistra valori de 6…7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, posibil însoțite de descărcări electrice, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Maramureș și Transilvania, precum și la munte și izolat în Muntenia și Dobrogea.
Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Noaptea cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață în vest și sud-vest, unde vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări spre sfârșitul intervalului în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.
Valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentă, astfel vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar minima va fi de 12…15 grade.
Deși valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă în vestul teritoriului, vremea se va menține caldă pentru mijlocul lunii septembrie, iar în sud și sud-est va fi o după-amiază călduroasă. Temperaturile maxime vor fi de la 22…24 de grade în Banat și sudul Crișanei, până la 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 9 și 21 de grade. Pe parcursul zilei aria nebulozității și a ploilor va cuprinde Banatul, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei și vestul Transilvaniei, iar seara și noaptea și restul Transilvaniei, Maramureșul, Moldova și cea mai mare parte a Munteniei și doar izolat Dobrogea.
Vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, precum și de scurtă durată asociate ploilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața, pe alocuri se va semnala ceață.
Vezi și:Meteo octombrie 2024. ANM anunță o schimbare bruscă a temperaturilor de toamnă
Vremea va deveni călduroasă cu o temperatură maximă de 30…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.
Vremea se va răci accentuat față de zilele precedente, astfel în special în regiunile intracarpatice valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi de la 12…13 grade în Maramureș, dealurile Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, până la 27 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 16 grade. Nebulozitatea va fi în general persistentă și temporar va ploua în nordul, centrul și nord-estul teritoriului, precum și la munte, unde pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.
În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar mai ales în est și sud-est vor fi însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales în sud, sud-est și în zonele de munte. Mai ales noaptea, izolat se va forma ceață.
Vremea se va răci față de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie se va menține ridicată îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.
Vezi și: Meteo 11-13 septembrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi torențiale