În cursul zilei de azi, în România, meteorologii de la ANM anunță că valorile termice diurne vor crește și se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor situa în general între 4 și 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare în est și în sud, iar în rest va fi mai mult noros. Se vor semnal precipitații slabe, în special sub formă de ploaie în vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului și pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est și în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și izolat în nord-vest. Temperaturile minime se vor încadra între -6 și 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.
Valorile termice diurne vor crește și se vor situa peste mediile multianuale, astfel că maxima va fi de 9…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de ploaie slabă va fi mai ridicată în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -3…0 grade. Îndeosebi noaptea va fi ceață.
Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor
Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, cu valori mult mai ridicate decât normele datei în special în regiunile vestice și în sud-est, însă cerul va fi noros și vor fi precipitații în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului; în zona montană înaltă, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitațiile vor fi mixte, iar lapoviță se va semnala trecător și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.
În Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă vor fi local însemnate (în general 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est și în zonele subcarpatice, vor fi depuneri de polei.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral și izolat și trecător în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 și 7 grade (cu cele mai scăzute valori -atât ziua, cât și noaptea- în Moldova). În special la începutul zilei, se va semnala ceață pe alocuri în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării.
Valorile termice se vor situa peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, apoi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade și minima de 1…3 grade.
Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie, cu abateri semnificative față de norme în sud și sud-est. Înnorările vor fi temporare în extremitatea de sud-sud-est, dar și în cea vestică și persistente în restul zonelor, iar precipitații se vor semnala în toate regiunile.
Va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud a țării, iar în zona montană și pe alocuri în nordul și centrul teritoriului vor fi precipitații mixte și vor mai fi posibile -pe suprafețe mici- depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și 15…16 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 și 6 grade. Izolat și trecător se va forma ceață.
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade și minima se va situa în jurul a 4 grade.
Vremea va intra într-un proces de răcire ce va fi chiar semnificativă în sud-estul țării, iar noaptea și în jumătatea de nord. Cerul va avea înnorări în prima parte a intervalului în cea mai mare parte a teritoriului, apoi va deveni variabil în nord și în vest; în regiunile sudice vor fi precipitații locale -predominant ploi pe timpul zilei, iar noaptea trecător și lapoviță sau ninsoare, în nord-est, în centru și în zona deluroasă din vest pe arii restrânse vor fi ninsori și lapoviță, iar la munte va ninge slab. Izolat, vor mai fi depuneri de polei.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile estice și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceață.
Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros, ziua trecător va ploua slab, iar noaptea se poate semnala și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade și minima se va situa în jurul a 0 grade.
Vremea va fi rece în primele două zile, apoi tendința va fi de încălzire. Precipitații slabe se vor semnala în prima zi pe areale restrânse în sudul țării, iar spre sfârșitul intervalului local în jumătatea de nord.
Meteo București
Vremea va fi rece în primele două zile, apoi tendința este de încălzire. La începutul intervalului vor fi posibile precipitații slabe.
Ai mai putea citi: Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun. Ce poți face cu 195 de lei?