- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 12-18 august. Meteorologii ANM anunță ce temperaturi vor fi în România toată săptămâna

11 Aug, 15:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii anunță cum va fi vremea săptămâna următoare. Temperaturile se mențin ridicate, iar ploile revin în mare parte a teritoriului.
Meteo 12-18 august. Meteorologii ANM anunță ce temperaturi vor fi în România toată săptămâna

Conform estimărilor meteorologilor ANM, la noapte, în țară, cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul și nord-estul teritoriului unde vor fi înnorări temporare și cu totul izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Izolat va fi ceață. În București, cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi călduroasă, iar în sudul Crișanei, în Banat și Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei și doar izolat în Transilvania și în Dobrogea continentală va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nordul Moldovei și în jurul a 38 de grade, izolat în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 22 de grade, cu cele mai mari valori pe litoral și în Dealurile de Vest.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona Carpaților Orientali, estul Carpaților Meridionali, sudul Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, unde după-amiaza și în primele ore ale nopții vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, în Carpații Orientali și pe alocuri în sud-est.

Meteo Bucureșeti

Vremea se va menține caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Alertă meteo. Se schimbă radical vremea în România

Meteo marți, în țară

Canicula se va intensifica ușor în Banat, în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, și local în zona continentală a Dobrogei, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime în jurul valorii de 39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, maximele se vor încadra în general între 28 și 36 de grade și va fi caniculă, în Crișana și doar pe alocuri în Transilvania și în sudul Moldovei, unde disconfortul va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii și ale serii zona montană precum și estul teritoriului, unde vor fi unele înnorări și pe alocuri ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări locale noaptea în regiunile sudice (viteze la rafală de 50…55 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Meteo București

Canicula se va intensifica ușor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va fi călduroasă în mare parte a țării, caniculară în vest, local în sud și pe arii restrânse în centru, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii și ale serii zona Carpaților Occidentali și Meridionali unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua (viteze la rafală de 50…55 km/h), local în regiunile sudice, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 38 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Meteo București

Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

meteo
meteo

Meteo joi, în țară

Vremea va fi călduroasă, iar în vestul, local în sudul și pe arii restrânse în centrul țării se va menține caniculară, condiții în care disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii și ale serii regiunile vestice și zona de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii în general restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sudul Banatului, iar de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 37 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest.

Meteo București

Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Estimări meteo vineri, sâmbătă și duminică

Vremea va fi călduroasă, caniculară în primele zile ale intervalului în vestul și sudul țării și pe arii restrânse în centru. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la munte, iar spre sfârșitul intervalului va crește și în zonele joase de relief din vest, centru, nord și nord-est. În București, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Ai mai putea citi: Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult