- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

09 Aug, 07:36 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se menține deosebit de instabilă în cea mai mare parte a teritoriului.
Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

COMUNICAT ANM: Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Meteo săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024:

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar
mai ales în zonele montane.

Citește și: Noi zile libere pentru români. Când vor beneficia de o nouă minivacanță

meteo
meteo

Meteo săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice și local la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteo săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării,
iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Meteo săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Ai mai putea citi azi și: Zile libere 2024. Guvernul oferă încă o minivacanță în august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult