- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 13-15 august. Canicula revine puternic în România. Iată zonele afectate

12 Aug, 15:04 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Temperaturile ajung din nou la peste 40 de grade. Iată zonele afectate.
Meteo 13-15 august. Canicula revine puternic în România. Iată zonele afectate

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, însă mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade.

Meteo București

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Meteo marți, în țară

Canicula se va intensifica ușor în Banat, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime, în marea lor majoritate, de 39…40 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, maximele se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali va fi caniculă, disconfort termic ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane, iar noaptea posibil și în estul țării, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în timpul nopții în regiunile sudice (viteze de 45…55 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Meteo București

Canicula se va intensifica ușor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

Vezi și: Meteo 12-18 august. Meteorologii ANM anunță ce temperaturi vor fi în România toată săptămâna

meteo caniculă
meteo caniculă

Meteo miercuri, în țară

În Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. În restul teritoriului, maximele se vor situa între 26 și 36 de grade, iar în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei va fi caniculă, disconfort termic ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane, în vestul și centrul țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări ziua în regiunile sudice, iar în a doua parte a nopții în vestul teritoriului (viteze în general de 45…55 km/h). Temperaturile minime se vor situa între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul Banatului.

Meteo București

Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citește și: Un nou val de caniculă lovește România. ANM anunță județele afectate duminică și luni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult