- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 14-16 iulie 2024. Este alertă națională de caniculă

13 Jul, 21:21 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru vineri și luni. Vremea se menține deosebit de caldă în toată țara.
Meteo 14-16 iulie 2024. Este alertă națională de caniculă

Conform meteorologilor de la ANM, noaptea aceasta va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 29 de grade, mai scăzute în depresiuni până spre 11 grade. Cerul va fi variabil, iar în extremitatea de nord-vest vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice.

Meteo București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21…23 de grade.

Meteo duminică, în țară

Valul de căldură va persista și va fi intens cu precădere în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de la 32…35 de grade pe litoral, până în jurul a 41 de grade în Câmpia Română și Câmpia de Vest; noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, astfel că minimele termice vor fi cuprinse între 17 și 28 de grade, cu valori mai mici în zonele depresionare până spre 13 grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, însă în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în vestul, nordul și nord-vestul țării, precum și în zona montană și posibil izolat și în centru și sud-vest.

Vezi și: Este alertă națională. Concediile românilor riscă să fie anulate din cauza caniculei

caniculă
caniculă

Meteo București

Valul de căldură intens și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo luni, în țară

Valul de căldură va fi persistent și intens, va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 35 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade; noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, astfel că minimele termice vor fi cuprinse în general între 17 și 28 de grade (cu valori mai mici în zonele depresionare).

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, însă în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în nordul și nord-vestul țării, precum și în zona montană.

Meteo București

Valul intens de căldură va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Meteo 12 august. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult