- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 14-17 iunie 2024. ANM anunță vijelii, caniculă și grindină

13 Jun, 14:38 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. România nu scapă de ploi și de caniculă.
Meteo 14-17 iunie 2024. ANM anunță vijelii, caniculă și grindină

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, vremea va fi în general instabilă în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În restul regiunilor, fenomene specifice instabilității atmosferice, dar la intensități mai mici vor fi pe arii restrânse. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 21 de grade.

Meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va răcori față de ziua anterioară în sud și sud-est, astfel încât la nivelul întregii țări, în orele amiezii, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale perioadei. În Muntenia, Dobrogea, în jumătatea sudică a Moldovei, în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat posibile căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.

În restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, la începutul intervalului pe arii în general restrânse, cu precădere în nordul și nord-estul Moldovei, iar după-amiaza și la începutul serii, local în Transilvania; vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-vestul Olteniei și în sudul Banatului, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade.

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior. Pe parcursul zilei și la începutul nopții vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate (se vor totaliza în jurul a 15 l/mp). Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara la munte, precum și în estul și sud-estul țării, unde doar pe spații mici vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua, local în est și sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 21 de grade.

Meteo București

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Vezi și: Este anunțul care va bucura milioane de români. Se propune un nou program „Rabla”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult