- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 16-22 septembrie. ANM anunță o săptămână cruntă pentru români

16 Sep, 08:05 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România. Săptămâna care tocmai a început aduce temperaturi scăzute și ploi în cea mai mare parte a țării.
Meteo 16-22 septembrie. ANM anunță o săptămână cruntă pentru români

Conform meteorologilor de la ANM, în prima zi a săptămânii, deși valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă, vremea va fi rece pentru mijlocul lunii septembrie în vest, sud-vest și parțial în centru și sud și apropiată de normal în rest. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 14..15 grade, izolat în Banat și Crișana, până spre 23…25 de grade în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea.

Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi mai persistentă și va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei, dar numai izolat vor mai fi cantități de apă de 10…15 l/mp, iar în celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Noaptea, cerul va fi noros în nord-estul teritoriului, unde local va mai ploua, iar în rest va fi în general variabil, iar ploile vor fi posibile doar izolat.

La altitudini de peste 2000 m, în vestul Carpaților Meridionali pot fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în extremitatea de nord – est a  țării.  Temperaturile minime se vor situa în general între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

Meteo București

Valorile de temperatură diurne se vor menține ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar și pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

Meteo marți, în țară

Vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale specifice acestei date. Cerul va prezenta înnorări și va ploua local în Moldova, Dobrogea, Muntenia și estul Transilvaniei, precum și în zonele de munte. Izolat cantitățile de apă pot depăși 10…15 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile vor fi posibile pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar minimele în general între 6 și 16 grade.  Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea se va încălzi ușor, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară și noaptea, când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar minima de 12…14 grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse, posibil însoțite de descărcări electrice în zonele de munte, în sud-vest, sud și est. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în sudul Banatului și local în sudul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime în general între 6 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

meteo
meteo

Citește și:Anunț major pentru clienții ING Bank. Se aplică urgent începând cu 11 septembrie

Meteo București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor normale datei. Cerul va fi temporar noros și se mențin condițiile pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

 Meteo joi, în țară

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării și temporar noros în rest. Se vor semnala ploi slabe, local în regiunile sudice și sud-estice și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCURESTI

Cerul va prezenta înnorări temporare și mai ales pe parcursul zilei sunt posibile ploi slabe.  Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Meteo vineri, sâmbătă și duminică

Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale perioadei, iar probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în sud-vestul și sudul teritoriului.
BUCURESTI
Valorile de temperatură vor fi apropiate de mediile multianuale, iar trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Vezi și: Încă o noutate în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Statul îți dă bani în plus

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult