- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 17-19 iulie 2024. ANM anunță instabilitate furtuni și caniculă în România. Ce zone vor fi afectate

17 Jul, 15:10 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține instabilă și caniculară.
Meteo 17-19 iulie 2024. ANM anunță instabilitate furtuni și caniculă în România. Ce zone vor fi afectate

Conform meteorologilor de la ANM, urmează o noapte tropicală în majoritatea zonelor, cu temperaturi minime ce vor fi cuprinse între 17 şi 28 de grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre 13 grade. În Maramureş, nordul Moldovei, Transilvania, la munte şi izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în prima parte a nopţii, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Aversele vor avea şi caracter torenţial şi pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de peste 20… 25 l/mp.

Meteo București

Noaptea va fi tropicală, cu o temperatură minimă de 22…25 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a nopţii, apoi senin. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo joi, în țară

Valul de căldură va persista în  sudul şi parţial în vestul şi în estul ţării, unde va fi caniculă, noapte tropicală, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 41 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, iar cele minime între 17 şi 27 de grade, mai mici în depresiuni, spre 14 grade.

Din orele amiezii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, în zona de munte, în Transilvania, Maramureş, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi izolat în Banat şi în Crişana. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate, vor depăşi 20…40 l/mp, vor fi vijelii şi grindină.

Citește și: Începe raționalizarea apei în România. Județul în care s-au luat primele măsuri

meteo
meteo

Meteo București

Valul de căldură, canicula şi noaptea tropicală vor persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, urmând să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteo vineri, în țară

Intensitatea valului de căldură va diminua, totuşi canicula, disconfortul termic ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi vor continua în regiunile sudice, vestice, sud-estice şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade; noaptea va fi tropicală în sud, iar la nivelul întregii ţări minimele termice vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 26 de grade pe litoral.

După-amiaza şi noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului la munte, în centru, în sud şi pe arii restrânse în rest. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate, vor fi vijelii şi va cădea grindină.

Meteo București

Valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă, noapte tropicală, disconfort termic accentuat şi indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza şi seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creştere.

Citește și: Alertă de la Apele Române. Furnizarea de apă potabilă este restricţionată în 290 de localităţi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult