- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 18-21 septembrie. Se schimbă radical vremea în România. Ploile mătură țara. În ce zone vor fi 6 grade

18 Sep, 14:24 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza pentru următoarele zile. Ploile se mențin în teritoriu, iar temperaturile scad.
Meteo 18-21 septembrie. Se schimbă radical vremea în România. Ploile mătură țara. În ce zone vor fi 6 grade

Conform prognozei ANM, la noapte, în România, în jumătatea de est a teritoriului cerul se va înnora treptat, iar aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, unde cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile cu totul izolat la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări (viteze de 40…50 km/h) în jumătatea sudică a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea și la munte. Temperaturile minime se vor situa în general între 6 și 15 grade. Pe areale mici, îndeosebi în centrul și vestul țării se va forma ceață.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

Meteo joi, în țară

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest și sud-vest și mai mult noros în rest și se vor semnala averse în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea, estul Transilvaniei și local în Muntenia, precum și în zonele de munte. Noaptea, nebulozitatea va persista în sud-vest și sud, unde local va mai ploua, iar în restul teritoriului cerul va deveni variabil la senin și izolat se va forma ceață. Probabilitatea pentru cantități de 10…15 l/mp și izolat de peste 20…25 l/mp va fi mai ridicată în sudul Moldovei și în Dobrogea.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei, local în zonele de munte, iar noaptea și în sudul Banatului, în general cu viteze de 40…60 km/h. Temperaturile maxime se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei date în jumătatea de est și vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de la 0…2 grade în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă, până spre 16…17 grade pe litoral.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice diurne, mai scăzute față de ziua precedentă, se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul se va înnora treptat, iar mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze în jur de 35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Vezi și: 200.000 finanțare de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii GRATIS de la Guvern

Meteo vineri, în țară

Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul Banatului, Oltenia, sudul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde izolat vor mai fi ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile sudice și în zonele de munte, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 1…2 grade, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Meteo București

Valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei, când va atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Ai mai putea citi: Vești excelente pentru românii cu venituri sub 3.000 de lei. Primesc o nouă GRATUITATE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult