- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 2-5 octombrie 2024. ANM anunță zonele lovite de ploi

02 Oct, 07:18 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea miercuri, dar și în următoarele zile. Mai multe zone sunt vizate de ploi și intensificări ale vântului.
Meteo 2-5 octombrie 2024. ANM anunță zonele lovite de ploi

Potrivit meteorologilor de la ANM, miercuri, în țară, temperaturile vor continua să crească ușor față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, astfel că se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar spre seară și mai ales noaptea, în vestul și nord-vestul teritoriului se va înnora și pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele Carpaților Meridionali (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade în deltă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Citește și: Anunțul oficial despre vaccinarea obligatorie în România. Șefa CNAS: „Acesta este mesajul pe care am intenţionat să îl transmit”

Meteo joi, în țară

Temperaturile vor continua să crească în cea mai mare parte a țării, astfel încât în sud, centru și est se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei. În jumătatea de nord-vest a teritoriului vor fi înnorări, iar mai ales după-amiaza și noaptea, aria ploilor se va extinde treptat. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor putea depăși 20…25 l/mp. În rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali (peste 50…70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Citește pe această temă și: Vor fi obligați românii să se vaccineze în perioada 2023 – 2030? Alexandru Rafila face anunțul momentului. „Este o strategie care acordă sarcini, dacă vreți, instituțiilor publice, dar și medicilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult