- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20-23 iunie 2024. Ploile și canicula distrug liberele de Rusalii ale românilor

19 Jun, 21:33 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține deosebit de caldă în teritoriu, iar ploile vor fi însoțite de intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.
Meteo 20-23 iunie 2024. Ploile și canicula distrug liberele de Rusalii ale românilor

Pe parcursul zilei de joi, meteorologii ANM anunță că valul de căldură va persista în vestul, sudul, centrul şi sud-estul ţării, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi în jumătatea de vest a Munteniei, va continua să se intensifice, astfel că se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în vest, sud şi sud-est şi pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descărcări electrice local în Carpaţii Orientali, pe arii mai restrânse în Moldova şi doar izolat în restul zonei montane, în Transilvania, Muntenia şi în Dobrogea. Pe alocuri vor fi condiţii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în special în jumătatea de nord-est a teritoriului, rafale de 45…55 km/h, iar noaptea în sud-est.

Meteo București

Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Vezi și Porumbul fiert, aliment de lux pe litoralul românesc! Cât costă o singură porție în 2024

meteo
meteo

Meteo vineri, în țară

Valul de căldură va persista, dar va mai diminua uşor în intensitate. Valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a ţării, iar în vest şi sud va fi caniculă, disconfort termic accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 12 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în Carpaţii Occidentali unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Meteo București

Valul de căldură va persista, dar va diminua uşor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor creşte din nou, astfel că vremea va fi caniculară şi disconfortul termic accentuat în vestul ţării, local în sud şi centru şi izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi seara în zonele montane şi în regiunile nord-vestice şi centrale unde, local vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de cantităţi de apă mai însemnate şi grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest.

Meteo București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, posibil uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Ai putea citi: În ciuda prețurilor tot mai mari, românii „se bat” pe cazările pe litoralul românesc. Cât trebuie să plătești pentru o singură noapte la Marea Neagră

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult