- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20-23 septembrie 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în România

20 Sep, 08:28 • Bumbeneci Diana
Vremea continuă să se mențină rece în mare parte a teritoriului, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii ANM publică prognoza pentru acest weekend.
Meteo 20-23 septembrie 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în cursul zilei de vineri, dar și sâmbătă și duminică. Vineri, Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul Banatului, Oltenia, sudul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde izolat vor mai fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în regiunile sudice și în zonele de munte, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar mai mari pe litoral până spre 60…65 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade, cu valori mai scăzute, până spre 0…2 grade, în depresiunile Carpaților Orientali unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață îndeosebi în Transilvania și Moldova.

București
Valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h și noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7…11 grade.

Vezi și: Restricţii de circulație în București, de vineri până duminică. Lista străzilor închise 

Meteo sâmbătă, în țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în regiunile estice și temporare în sudul țării, însă ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului, mai ales pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…5 grade în zonele depresionare și 15…17 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, se va semnala ceață pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și izolat în celelalte zone.

meteo
meteo

Meteo București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Meteo duminică, în țară

Valorile termice vor fi apropiate și local ușor peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a țării unde pe alocuri, cu probabilitate mai mare în Dobrogea și la munte, va ploua în general slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…5 grade în depresiuni și 14…16 grade pe litoral și în zona deluroasă a Crișanei. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Valorile termice se vor menține în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Vezi și: Adio, fumat și vapat în orice spațiu public. Decizia care schimbă totul pentru fumători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult