- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20 iulie. ANM anunță furtună și vreme caniculară de Sfântul Ilie

20 Jul, 07:10 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se menține deosebit de caldă, iar furtunile vor continua să apară în teritoriu. Iată ce temperaturi vor fi în marile orașe.
Meteo 20 iulie. ANM anunță furtună și vreme caniculară de Sfântul Ilie

Conform meteorologilor de la ANM, valul de căldură se restrânge în sudul și sud-vestul României. Pentru 20 iulie meteorologii au emis cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic ridicat. În Banat, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, precum și în Dobrogea continentală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Meteo 20 iulie

De asemenea, ANM a mai anunțat pentru 20 de iulie o avertizare cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat în județele Dolj, Olt și Teleorman

Citește și: Facturile la energie pot exploda din cauza caniculei. Românii riscă să plătească prețuri istorice în 2024

„În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au precizat meteorologii.

meteo
meteo

Prognoza meteo 20 iulie 2024

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară şi noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, la munte, în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, Maramureş, local în Muntenia şi izolat în Moldova şi Dobrogea. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi local de 15…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

În Capitală valul de căldură va continua să diminueze, dar încă va fi caniculă, disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 22…24 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit meteoromania.ro.

Vremea în principalele orașe din România

Meteo Constanța:32 de grade Celsius

Meteo Brașov: 30 de grade Celsius

Meteo Timișoara: 35 de grade Celsius

Meteo Sibiu: 31 de grade Celsius

Meteo București: 38 de grade Celsius

Meteo Suceava: 30 de grade Celsius

Meteo Baia Mare: 32 de grade Celsius

Meteo Oradea: 34 de grade Celsius

Meteo Craiova: 36 de grade Celsius

Meteo Cluj-Napoca: 32 de grade Celsius

Meteo Iași: 33 de grade Celsius

Meteo Miercurea Ciuc: 30 de grade Celsius

Meteo Galați: 35 de grade Celsius

Citește și: Blackout în România? Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu face anunțul pentru milioane de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult