Conform meteorologilor de la ANM, luni, în țară,
Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai semnificativ în nord-vest și centru, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub normele climatologice specifice acestei date. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în sud-vest și mai mult noros în rest și va ploua în Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crișana, Muntenia și Dobrogea și izolat în celelalte regiuni. Seara și noaptea cerul va deveni variabil, însă spre sfârșitul intervalului, nebulozitatea se va accentua în extremitatea de sud a teritoriului, unde va începe să plouă.
În zona montană, în general la altitudini de peste 1500 m se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări, ziua în regiunile sudice și sud-estice unde vor fi viteze de 45…55 km/h, iar noaptea în special în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 65…70 km/h.
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte până spre -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceață, iar spre sfârșitul intervalului, în nord-vest și centru vor fi condiții de brumă.
Vezi și: De unde sunt aduse, de fapt, ouăle de la Lidl. Puțini știau acest lucru
Vremea se va răci față de ziua precedentă, iar valorile termice se vor situa sub normalul climatologic specific acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe vor mai fi dimineața și posibil spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.
Cerul se va înnora în toată țara, aria ploilor se va extinde dinspre sud și va cuprinde treptat toate regiunile, iar vântul se va intensifica. Vor fi mai ales averse, iar izolat vor fi posibile descărcări electrice. În zona montană, se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini foarte mari vor predomina ninsorile. Pe alocuri, se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp, iar în sud-vest și la munte de peste 30…40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în toate zonele, cu viteze mai mari pe crestele montane (peste 80…90 km/h), în sud-vest și în centru. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme rece pentru această dată în jumătatea de sud a țării, dar se vor situa peste normele perioadei în nord-nord-vest și se vor încadra în general între 10 și 19 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 4 și 12 grade. Izolat se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în primele ore în nord și în centru.
Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica, cu rafale de până la 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.
În jumătatea de sud-est a țării, vremea se va încălzi semnificativ, în timp ce în nord-vest se va resimți o răcorire. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate și local averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor. În zona montană înaltă, mai ales noaptea, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în Maramureș, nordul Moldovei și dealurile din Crișana și 24…25 de grade în Bărăgan și vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, mai ridicate pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.
Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și probabilitate ridicată pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.