- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 22-24 iulie. România va fi lovită în continuare de furtuni și caniculă

21 Jul, 17:15 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține instabilă în teritoriu.
Meteo 22-24 iulie. România va fi lovită în continuare de furtuni și caniculă

Meteo 21-24 iulie. La noapte, în România, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Moldova și pe arii mai restrânse în Muntenia. Pe alocuri vor fi vijelii puternice (rafale de vânt în general de 60…80 km/h), grindină și cantități de apă de peste 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp, în intervale scurte de timp. În celelalte regiuni, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Temperaturile minime se vor situa între 13 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade pe litoral, anunță ANM.

Meteo 22-24 iulie

În București, cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade.

Sâmbătă. În București

Valul de căldură se va intensifica în sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, temperaturi maxime cuprinse între 33 și 39 de grade și disconfort termic foarte ridicat (indice temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități). În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general între 27 și 32 de grade. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze la rafală în general de 60…80 km/h), în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului, în special în Moldova, Muntenia, Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe suprafețe restrânse va cădea grindină, iar mai ales în est și în sud-est vor fi vijelii. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 13 și 23 de grade.

București

Valul de căldură se va intensifica din nou, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească cu mult pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și în a doua parte a nopții.

meteo
meteo

Duminică. În țară

Deși valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, local în sud va continua să fie caniculă și disconfort termic ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar ziua cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile sud-estice și la munte și pe alocuri în celelalte regiuni. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până în jurul valorii de 10 grade.

București

Deși valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând a se situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului ziua.

Luni. În țară

Valul de căldură se va intensifica, astfel că vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, local caniculară în vest, sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar în orele după-amiezii la munte, iar noaptea și în nord-vestul și centrul teritoriului vor fi înnorări temporare și pe alocuri averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor situa în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 23 de grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest.

București

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va crește. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Ai mai putea citi și: Născuți dincolo de granițe! Aproape 411.000 de copii români au văzut lumina zilei în altă țară. Care sunt zonele cu cele mai multe nașteri raportate în rândul românilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult