- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 23-25 mai 2024. ANM anunță zonele care vor fi lovite de grindină

22 May, 13:47 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea la noapte, dar și în următoarele zile.
Meteo 23-25 mai 2024. ANM anunță zonele care vor fi lovite de grindină

Conform meteorologilor, la noapte, în România, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei, unde în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de 20…25 l/mp și punctiform peste 30…40 l/mp l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat și spre dimineaţă este posibil să se formeze ceaţă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

Meteo București

Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

Meteo joi, în țară

În jumătatea de vest a ţării vremea va fi instabilă și în special ziua vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, iar mai ales în zonele montane și submontane din Oltenia, Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, local, se vor acumula cantităţi de apă 25…35 l/mp. Izolat vor fi posibile și căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil și fenomene specifice instabilităţii atmosferice se pot semnala la intensităţi mai mici, pe alocuri în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra de la 18…20 de grade în Oltenia și până la 28…29 de grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 4…6 grade. Izolat se va forma ceaţă.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi și va deveni caldă în majoritatea zonelor. Excepţie vor face Banatul, Crișana, vestul Olteniei și zona Carpaţilor Occidentali unde valorile termice diurne vor fi apropiate sau ușor sub mediile climatologice ale perioadei și îndeosebi în a doua parte a zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi cantităţi de apă însemnate și condiţii de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtă durată, se pot semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua în centrul, estul și sud-estul ţării, precum și pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2…4 grade.

Meteo București

Valorile termice diurne vor crește semnificativ faţă de zilele precedente și vor caracteriza o vreme caldă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 10…14 grade.

Poți citi azi și: Pensie de 6.400 de lei pentru o categorie de români. Iată cine va primi suma aceasta după recalculare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult