- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 24-26 iulie 2024. Furtunile și canicula mătură România

23 Jul, 16:04 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la noapte, dar și zilele următoare. Un nou val de caniculă va fi resimțit în mare parte a teritoriului.
Meteo 24-26 iulie 2024. Furtunile și canicula mătură România

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în România, cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse, mai ales la deal și la munte, vor mai fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade pe litoral, iar în Câmpia Română, Dobrogea și Dealurile de Vest vor caracteriza o noapte tropicală.

Meteo București

Cerul va fi variabil, dar cu o probabilitate mai mare în primele ore ale intervalului, vor fi înnorări și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice vor fi în scădere ușoară, însă în sudul, centrul și estul Munteniei, sudul Moldovei, precum și în Dobrogea continentală, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări ale vântului și descărcări electrice, în Banat, Transilvania, Oltenia, pe arii relativ extinse în Muntenia, Crișana, Maramureș, Moldova și local în Dobrogea.

Pe alocuri vor fi vijelii (viteze la rafală în general de 50…70 km/h) și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și pe suprafețe mici de peste 30…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul și estul Munteniei, precum și în vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni și 24 de grade pe litoral.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelie. Cantitățile de apă pot fi însemnate.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativ în regiunile sud-estice. În jumătatea de est a țării și în zona montană, pe arii extinse vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe alocuri 40…50 l/mp.

Izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai restrânse și la intensitate mult mai redusă, iar intensificări temporare ale vântului vor fi în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 29 de grade, ușor mai ridicate, spre 32 de grade, în sudul Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 și 19 grade.

Meteo București

Vremea va fi instabilă și se va răcori semnificativ. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă pot fi însemnate. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult