- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 24-27 octombrie 2024. Se schimbă radical vremea

24 Oct, 08:00 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea până la finalul acestei săptămâni. Vremea intră într-un nou proces de răcire.
Meteo 24-27 octombrie 2024. Se schimbă radical vremea

Conform meteorologilor ANM, valorile termice diurne vor fi mai scăzute față de ziua precedentă în majoritatea zonelor, dar mai ales în regiunile extracarpatice, și vor deveni în general apropiate de normalul climatologic al perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vest, însă probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță va fi redusă, iar noaptea, în cea mai mare parte a țării, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi viteze în general de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse la începutul intervalului și în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între -3 și 6 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -7 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, până spre 8…9 grade. Se va semnala ceață, dimineață, mai ales pe văile din Transilvania, iar noaptea, local în zonele joase din centru și est și izolat în rest.

Vezi și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion 2024. AccuWeather anunță prognoza oficială pentru România

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și se vor situa în jurul celor normale perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar noaptea mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi în general frumoasă, iar sub aspect termic, în regiunile estice și sud-estice, apropiată de normalul climatologic, iar în restul țării ușor mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, însă la începutul zilei și noaptea, în special în zonele joase din centrul, estul și sud-estul teritoriului, local va fi ceață sau nebulozitatea joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, unde vor fi viteze de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre -7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest spre 10…11 grade.

Meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineața și în a doua parte a nopții vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 2 grade

Citește și:CFR anunță mersul trenurilor după trecerea la ora de iarnă 2024. Apar schimbări

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult