- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 25-27 septembrie. Românii nu scapă de ploi și vânt puternic

25 Sep, 07:12 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea miercuri și în zilele următoare. Românii nu scapă de ploi în cea mai mare parte a țării.
Meteo 25-27 septembrie. Românii nu scapă de ploi și vânt puternic

Potrivit meteorologilor ANM, miercuri, în țară, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în vestul, nord-vestul și centrul țării. Mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania, Oltenia și la munte.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala pe spații mici.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special asociate ploilor (rafale în general de 40…55 km/h). Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de intervalul anterior în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, se vor situa între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade. Dimineața și noaptea pe areale restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Meteo
Meteo

Meteo joi, în țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie (valori termice în general cu 5…8 grade peste normele climatologice). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe, mai ales la munte și în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de până la 60…80 km/h, local în vestul și nord-vestul teritoriului (viteze în general de 45…55 km/h) și izolat în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral și în Maramureș și 30…31 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 19 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, în special pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, cu aproximativ 7 grade peste norma climatologică, se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Poți citi și: Casa de Pensii anunță cine sunt românii care pot ieși mai devreme la pensie, fără penalizare. „Trebuie să îndeplinească o singură condiție”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult