- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26-29 septembrie 2024. Scad brusc temperaturile în România. Anunțul ANM

25 Sep, 13:31 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Temperaturile scad drastic în mai multe zone ale țării, iar ploile vor continua să îți facă simțită prezența în teritoriu.
Meteo 26-29 septembrie 2024. Scad brusc temperaturile în România. Anunțul ANM

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi doar trecător descărcări electrice local în Maramureş, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi în Oltenia şi pe arii restrânse în Banat, Crişana şi Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15…20 l/mp, îndeosebi la munte, în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Olteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane. Pe areale restrânse se va forma ceaţă.

Meteo București

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie (valori termice în general cu 5…8 grade peste normele climatologice). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat condiţii pentru ploi slabe, mai ales la munte, în nord-vest şi în extremitatea de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde vor fi rafale de 60…65 km/h şi trecător de 70…80 km/h în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar local şi temporar şi în vestul şi nord-vestul teritoriului (viteze în general de 45…50 km/h) şi izolat în regiunile estice.

meteo
meteo

Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral, în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 30…31 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în special în sud-est, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă.

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, cu aproximativ 7 grade peste norma climatologică, se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentă, astfel că vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată (temperaturi în general cu 7…10 grade peste mediile multianuale caracteristice acestei date), iar mai ales în sud după-amiaza va fi călduroasă. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări noaptea în extremitatea vestică a ţării unde vor fi condiţii pentru averse izolate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…70 km/h, iar local şi temporar şi în nord-vestul şi estul teritoriului cu viteze de până la 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade pe litoral şi 33…34 de grade, local în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în sud-estul teritoriului şi izolat în rest se va forma ceaţă.

Meteo București

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate faţă de ziua precedentă şi se vor situa cu 10 grade peste normalul climatologic specific acestei date. Astfel, după-amiaza va fi călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Ai mai putea citi:Ajutor de încălzire 2024. Cum poți avea parte de sprijinul de la Guvern în sezonul rece

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult