Conform ANM, în prima zi a săptămânii, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit spre sfârşitul lunii februarie, deşi valorile termice din timpul nopţii vor fi în scădere faţă de intervalul anterior în jumătatea de est a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane şi submontane, în extremitatea sud-vestică şi cea de nord-est, dar numai izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, în Banat şi trecător în Moldova.
Temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade pe litoral şi în jurul a 20 de grade în Crişana şi sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -3 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. În cursul nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul extrem şi în sud-est, pe alocuri se vor forma nori joşi sau ceaţă.
Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât normele finalului de februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 1…4 grade. La sfârşitul nopţii, vor fi condiţii pentru formarea de nori joşi şi ceaţă.
Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât normal în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu precădere în vest şi nord-vest, deşi valorile termice vor scădea uşor în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8…11 grade pe litoral şi în deltă şi 20…21 de grade în zonele deluroase din vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, până la 9…10 grade.
Cerul va fi în general variabil, însă dimineaţa şi mai ales noaptea, pe alocuri în sud şi în est, vor fi nori joşi şi ceaţă (cu probabilitate mai mare în Dobrogea unde pot persista); în a doua parte a intervalului, înnorări temporare vor fi şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Banat, în sudul Transilvaniei şi în dealurile Crişanei, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.
Valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil în mare parte a intervalului, însă în orele dimineţii şi cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi ceaţă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele se vor încadra între 12 şi 20 de grade, uşor mai scăzute în estul Dobrogei, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade. În zonele joase de relief din estul şi sud-estul ţării şi în extremitatea de sud, dimineaţa şi noaptea vor fi nebulozitate joasă şi local ceaţă, posibil persistente în Dobrogea, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi, trecător, în Moldova.
Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel încât temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. În primele ore ale zilei şi noaptea vor fi nori joşi şi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.
Ai mai putea citi și: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul