- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 27-29 septembrie. Temperaturile scad radical în România. Zonele afectate

27 Sep, 07:27 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România zilele următoare. Temperaturile scad brusc în toată țara, iar ploile vor mătura mare parte a teritoriului.
Meteo 27-29 septembrie. Temperaturile scad radical în România. Zonele afectate

Conform meteorologilor, joi, în țară, vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, călduroasă după-amiaza în special în regiunile sudice; valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, se vor situa în general cu 7…10 grade peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a nopții în extremitatea vestică a țării unde izolat vor fi posibile ploi slabe, precum și în sud-est.

Meteo vineri, în țară

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales la începutul intervalului în zona montană înaltă (rafale de 60…80 km/h cu precădere în Carpații Orientali) și temporar, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri în vest-nord-vest și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade pe litoral și 33…34 de grade local în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 17 grade, mai  scăzute în depresiuni, spre 6…7 grade în cele ale Carpaților Orientali, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, în special în depresiuni și în regiunile estice și sud-estice.

Vezi și: Tichetele Rabla Plus ar putea fi schimbate în 2025. Anunțul Ministerului Mediului

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie, călduroasă după-amiaza; temperatura maximă, cu 10 grade peste media climatologică a datei, se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat.

meteo
meteo

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii septembrie, dar va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a țării. Începând din orele după-amiezii în Maramureș, Crișana și Banat, apoi și în vestul și nordul Transilvaniei și local în Oltenia și nordul Moldovei vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, local însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp. Izolat vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales la sfârșitul nopții când local se va forma și ceață. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 10 și 18 grade.

Meteo București

Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții de ceață în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Vezi și: Finanțarea anului în România. Românii pot primi între 300.000 de euro și 2 milioane de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult