- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 29 iulie – 4 august. Românii se vor confrunta cu schimbări bruște de vreme

29 Jul, 06:24 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță schimbări radicale în România. Vremea se schimbă de la o zi la alta.
Meteo 29 iulie - 4 august. Românii se vor confrunta cu schimbări bruște de vreme

Conform estimărilor realizate de meteorologii de la ANM, luni,  în sudul țării vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități, însă în celelalte regiuni, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi de la 25 de grade în Maramureș până la 37…38 în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 5 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral până la 22 de grade.

Meteo 29 iulie – 4 august

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice după-amiaza, pe arii restrânse în zonele montane și mai ales în zona Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură, iar spre seară și noaptea, local în Muntenia și izolat în Oltenia și Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de vijelii și grindină.

Vântul va avea intensificări la munte, local și temporar în vest, sud-vest, centru și est, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar de scurtă durată asociate ploilor și în sud și sud-est, când pe suprafețe mici pot fi rafale de 50…70 km/h.

Meteo București

Vremea se va menține caniculară cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și în prima parte a nopții când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, dar de scurtă durată spre seară, asociate averselor, în general cu viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Vezi și: Pensii august 2024. CNPP anunță când ajung banii la pensionari

meteo
meteo

Meteo marți, în țară

Valorile termice vor fi în scădere și în regiunile sudice, însă vremea va fi călduroasă după-amiaza în Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei, iar în celelalte regiuni vor fi temperaturi comparabile cu cele din ziua precedentă și apropiate de normalul climatologic specific pentru sfârșitul lunii iulie. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 5…6 grade, dar și mai ridicate pe litoral până spre 20…21 de grade.

Cerul va fi variabil în jumătatea estică a țării și la munte și mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei la munte și în Moldova, unde vor fi viteze în general de 50…60 km/h, dar local și temporar și la o intensitate mai redusă și în Dobrogea, Muntenia și Transilvania.

Meteo București

Valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, însă după-amiaza va fi călduroasă. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Temperaturile maxime, în general mai ridicate comparativ cu ziua precedentă, se vor situa între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Oltenei, iar cele minime se vor încadra între 10 și 22 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, în special cele din estul Transilvaniei, până spre 6…7 grade. Cerul va fi variabil în nordul, nord-estul țării, precum și la munte și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Meteo București

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil după-amiaza și senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în Câmpia Română și în Câmpia de Vest, unde și disconfortul termic va fi în creștere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil în regiunile nordice și nord-estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane.

Meteo București

Vremea va fi în continuare călduroasă, iar după-amiaza va deveni caniculară cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Meteo vineri, sâmbătă și duminică

În prima zi a intervalului valul de căldură se va extinde, astfel va fi caniculă și disconfort termic ridicat în aproape toate zonele de câmpie și deal. În a doua și a treia zi din interval, canicula va persista în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor marca o scădere. Probabilitatea pentru averse locale și descărcări electrice va fi în creștere în vestul, nordul și centrul țării.

Meteo București

În primele două zile din interval valul de căldură se va intensifica, apoi va fi posibilă o scădere ușoară de temperatură. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Citește și: Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult