- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 3-6 octombrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi, ceață și temperaturi scăzute

03 Oct, 08:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea joi, dar și până la finele săptămânii. Mai multe zone vor fi afectate de ploi și intensificări ale vântului.
Meteo 3-6 octombrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi, ceață și temperaturi scăzute

Potrivit meteorologilor ANM, în Banat, Crișana, Maramureș și zona Carpaților Occidentali, cerul va avea înnorări în general persistente, temporar va ploua și sub formă de aversă (prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp), iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

În celelalte regiuni, temperaturile vor continua să crească față de intervalul anterior, astfel încât valorile diurne se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări și pe spații mai mici ploi slabe, noaptea, în Transilvania, Oltenia și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali (peste 50…70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Vezi și:Cutremur pe piața RCA. Șeful Allianz Țiriac Asigurări face anunțul sumbru pentru 2025

Meteo București

Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade. Vor fi înnorări, temporar accentuate și perioade cu averse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, iar seara și noaptea și în jumătatea de nord a Moldovei și vestul-nord-vestul Munteniei. Ploile vor fi însoțite trecător de descărcări electrice.

Cu precădere la deal și la munte, vor fi cantități de apă pe arii restrânse de 20…25 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe timpul zilei pe crestele Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 70…80 km/h, precum și în sudul Banatului, local cu viteze de 50….65 km/h.

Meteo București

Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Vezi și:Crescătorii de păsări din România închid porțile Ucrainei! Vor interzicerea ouălor de peste graniță

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult