- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 30 august-5 septembrie. ANM anunță în ce zone se întorc ploile și grindina

30 Aug, 07:55 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține caldă, însă ploile și grindina vor acoperi mare parte a teritoriului.
Meteo 30 august-5 septembrie. ANM anunță în ce zone se întorc ploile și grindina

Potrivit meteorologilor ANM,  vineri, în cea mai mare parte a Dobrogei instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, astfel vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite și de descărcări electrice, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat, în special în zona litorală, de peste 30…40 l/mp.

Înnorări și ploi locale vor fi și în Moldova, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice, local în zonele de munte, în Transilvania, Muntenia și Oltenia, unde vor fi dezvoltări convective, averse, izolat moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice. În regiunile vestice, vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar pe spații mici. Vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în zona montană și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, cu rafale în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 24 de grade pe litoral, până spre 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa în general între 10 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, în depresiuni, izolat vor mai fi condiții de ceață.

Meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice și trecător intensificări ale vântului, în general cu viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

meteo
meteo

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate față de ziua anterioară, astfel vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest și sud-vest, pe arii restrânse caniculară cu disconfort termic în creștere și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unități. În centrul, sudul și estul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar averse și descărcări electrice se vor semnala local în Dobrogea unde cantitățile de apă mai pot fi însemnate și izolat în zonele de munte, în Transilvania, Muntenia, Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În regiunile vestice, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele de munte și pe arii restrânse în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi de 25…26 de grade pe litoral, până la 35 de grade, pe arii restrânse în Crișana, Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 13 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni până spre 8…9 grade.

Ai mai putea citi și: Meteorologii ANM anunță când vine toamna în România. Prognoza 26 august-23 septembrie

Meteo București

Vremea va deveni călduroasă, cu o temperatura maximă de 32…33 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar condiții pentru averse slabe vor fi pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 17…19 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar local în vest și sud-vest va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe la munte și în regiunile estice și sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, ziua în est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Meteo București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar minima va fi de 16…18 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară în vestul și sud-vestul țării unde disconfortul termic va fi ridicat. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte unde probabilitatea pentru averse slabe, izolate va fi ridicată, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 22 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Meteo București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi în jurul a 33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Meteo marți, miercuri și joi

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în vest și sud. Probabilitatea de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi ridicată la munte și izolat în restul teritoriului. De partea cealaltă, în București, vremea va fi în continuare călduroasă. Probabilitatea de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Vezi și: Cât zahăr este într-o sticlă de Fanta în fiecare țară? În România s-au depășit limitele admise

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult