- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 30 septembrie – 2 octombrie. Zile de iarnă în România

30 Sep, 06:25 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă scădere bruscă a temperaturilor. Iată cum va fi vremea până în a doua zi a lunii octombrie.
Meteo 30 septembrie - 2 octombrie. Zile de iarnă în România

Conform meteorologilor de la ANM, în prima zi a săptămânii, vremea va deveni rece. În jumătatea de est a țării cerul va fi noros, temporar va ploua și pe alocuri se vor acumula cantități de peste 30…40 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est, în sud-est, în sud-vest, la munte și pe arii restrânse în rest, cu viteze la rafală de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Pe spații mici se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi închisă, rece, iar ziua temporar va ploua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Vântul va sufla slab și moderat.

Vezi și: Finanțare de la AFM pentru români. Se dau 55.000 de euro

meteo
meteo

Meteo marți, în țară

Valorile termice vor marca o creștere, însă se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi, mai ales în prima parte a zilei, în regiunile estice și sud-estice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali. La munte, la altitudini mari, pe arii restrânse vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua în est, în sud-est, în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre -1 grad. Pe suprafețe mici se va semnala ceață.

Meteo București

Valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo miercuri, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile vestice, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe litoral. T emperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. T emperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

Estimări meteo de joi până sâmbătă: Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi, apoi valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temporar va ploua, la început în regiunile vestice, apoi și în restul teritoriului.

Ai putea citi: Senatul a adoptat o nouă lege pentru pensionari. Se acordă noi beneficii în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult