- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 4-6 septembrie 2024. Caniculă și furtună în mai multe zone din România

04 Sep, 07:28 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține caniculară și instabilă în mare parte a teritoriului.
Meteo 4-6 septembrie 2024. Caniculă și furtună în mai multe zone din România

Conform meteorologilor ANM, miercuri, în România, în estul, sud-estul și parțial în centrul țării, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, iar în rest se vor menține cu mult peste mediile multianuale (cu 7…10 grade), astfel încât vremea va continua să fie călduroasă, caniculară în Banat, Crișana, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) în jurul pragului de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în zona de munte și în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar noaptea ploi locale se vor semnala în nord-estul teritoriului. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali și în zona deluroasă din sud, aversele vor avea și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar și în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 10 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7 grade.

Ai mai putea citi și: Pensionarii află ce bani primesc la pensie după mărirea pragului de impozitare în 2024. Anunț oficial

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea va continua să se răcorească în nord-estul teritoriului, iar temperaturile vor fi în scădere și în nord-vest, centru și sud-est, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei; în vest și în sud-vest se va menține vremea călduroasă, însă caniculă va mai fi doar pe suprafețe mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei și depresiunile din estul Transilvaniei și 34…35 de grade în Banat și sudul Olteniei.

În nord-estul țării și în zona Carpaților Orientali, meteorologii anunță că nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua, iar începând din orele după-amiezii înnorările se vor accentua în Carpații Meridionali și Occidentali și zona submontană a acestora, unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (15…25 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte, local în regiunile estice și pe suprafețe mici în rest. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, pe alocuri mai coborâte în nord și în centru, cu precădere în zonele depresionare, spre 9 grade.

Meteo București

Valorile termice vor continua să se pondereze, dar se vor menține peste mediile multianuale, caracterizând o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Citește și: Românii care primesc mai mulți bani la 1 octombrie. Bonus din partea Guvernului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult