- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 4 săptămâni. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august

30 Jul, 07:37 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va fi vremea în România.
Meteo 4 săptămâni. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Meteo săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Valorile termice vor fi local mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

meteo săptămâna 1
meteo săptămâna 1

Meteo săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile montane

meteo săptămâna 2
meteo săptămâna 2

Meteo săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vezi și: Vremea până pe 11 august. ANM a actualizat prognoza meteo pentru România

meteo săptămâna 3
meteo săptămâna 3

Meteo săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zonele montane și local în restul teritoriului.

meteo săptămâna 4
meteo săptămâna 4

Cum va fi vremea în august

Conform directorului general ANM, se pare că luna august va fi și ea una fierbinte, iar săptămâna 5 – 12 august ar urma să fie cea mai caldă. De asemenea, în perioada cuprinsă între 12 și 26 august vom avea, de asemenea, temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

„Estimările actuale privind ultima lună de vară indică o probabilitate destul de ridicată ca în fiecare săptămână, temperaturile medii să înregistreze valori mai ridicate decât în mod obişnuit şi cea mai caldă săptămână pare a fi 5-12 august. De asemenea, săptămânile 12-19 august şi 19-26 august, practic cele trei săptămâni indică o probabilitate de a avea abateri termice pozitive mai mari de două grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

Citește și: Sondaj CURS. Pe cine ar vota românii la alegeri dintre Ciolacu, Ciucă, Geoană, Simion, Lasconi și Șoșoacă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult