- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 6-8 august 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în România

06 Aug, 07:54 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă prognoză meteo. Vremea se schimbă radical în mai multe zone ale țării.
Meteo 6-8 august 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în România

Potrivit informării ANM, în a doua zi a acestei săptămâni, în nordul, centrul și estul teritoriului valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date, în timp ce în sud-vest va fi în continuare vreme călduroasă.

Temperaturile maxime vor fi de la 20 de grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până în jurul a 32 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în jumătatea estică a Munteniei, în sudul Moldovei și în Dobrogea, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp.

Înnorări temporare vor fi și în nordul, centrul și nord-estul teritoriului, unde local vor mai fi averse, pe alocuri moderate cantitativ la munte (10…15 l/mp), iar în sud-vest cerul se va menține variabil. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei și în sud-vest, local în centru și est, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h. Noaptea, cerul se va degaja în cea mai mare parte a țării și doar în est și sud-est, pe arii restrânse va mai ploua, iar în depresiuni se va forma ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent. Pe parcursul zilei cerul va prezenta înnorări și, îndeosebi după-amiaza, vor fi averse și descărcări electrice, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Citește și: Vouchere sociale 2024. Pensionarii care pierd banii după marea recalculare

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate față de ziua precedentă în toate regiunile, iar vremea va deveni călduroasă în Câmpia Română și local în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în estul teritoriului și zona Carpaților Orientali unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, în Bărăgan și Dobrogea, precum și în zona Carpaților de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi de la 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 21…22 de grade pe litoral. Noaptea cerul va fi mai mult senin, însă spre dimineață, pe arii restrânse se va forma ceață în special în centrul țării și în depresiunile intramontane.

Meteo București

Vremea se va încălzi față de ziua anterioară, astfel că după-amiaza va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 31…33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

Ai mai putea citi: ANM anunță când se răcește vremea. Prognoza meteo ANM pentru perioada 5-18 august, pe regiuni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult