- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 7-10 octombrie 2024. ANM anunță ce zone vor fi lovite de ploi

06 Oct, 13:55 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Ploile revin puternic în teritoriu.
Meteo 7-10 octombrie 2024. ANM anunță ce zone vor fi lovite de ploi

Conform  meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, cerul va deveni variabil în sud-vestul țării, iar în rest va prezenta înnorări temporar accentuate. Vor fi averse, în Moldova, Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania și Maramureș și izolat în rest. În regiunile estice și sud-estice, local, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în zona Carpaților de Curbură. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade. Se va forma ceață, local în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în rest.

Meteo București

Cerul va avea înnorări și trecător vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Vezi și:Meteo 6-8 octombrie. ANM anunță brumă, ceață și temperaturi deosebit de mici

Ploi torențiale
Ploi torențiale

Meteo luni, în țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud-vest și sud, iar în rest va prezenta înnorări temporare și va ploua slab, local în Moldova și nordul Dobrogei și izolat în Maramureș, Transilvania și Muntenia, precum și în zonele de munte. Noaptea cerul va fi variabil în nord-vestul și nordul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în Dobrogea, sudul Olteniei și în zona Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 0 grade, unde vor fi condiții de brumă. Se va semnala ceață, dimineața, îndeosebi în vest și centru, iar noaptea local în Transilvania și Moldova și izolat în rest.

Meteo București

Vremea va fi apropiată de normalul termic al datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Meteo marți, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Ziua, cerul va fi mai mult senin, iar noaptea variabil, cu unele înnorări spre dimineață în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat,  temporar cu intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 0…1 grad, unde vor fi și condiții de brumă, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral, spre 15…17 grade. Dimineața și noaptea, local în Transilvania și Moldova și izolat în celelalte regiuni se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor față de ziua precedentă, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și:Ilegalități în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024? AFM, anunț major pentru toți românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult