- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 9-13 septembrie. ANM anunță cum va fi vremea în prima săptămână de școală a elevilor

09 Sep, 08:17 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în prima săptămână de școală. Iată unde plouă și ce temperaturi vor fi în teritoriu.
Meteo 9-13 septembrie. ANM anunță cum va fi vremea în prima săptămână de școală a elevilor

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însă în orele dimineții va fi răcoare în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a țării, treptat -mai ales din orele serii- înnorările se vor accentua și aria ploilor va fi în extindere; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp.

Meteo 9-13 septembrie

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin ziua și cu înnorări și ploi izolate spre sfârșitul intervalului. Vântul va avea intensificări în Banat și la munte, cu precădere în Carpații Meridionali (cu rafale în general de 55…75 km/h) și pe spații mici, de scurtă durată, și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 18 grade.

Meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții; vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 30 de grade și cea minimă de 15…17 grade.

Ai mai putea citi:Programul masă caldă de la școală. Ce valoare are prânzul oferit de Guvern tuturor elevilor

Meteo marți, în țară

Vremea se va răcori în toată țara, cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi local însemnate. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și pe spații mici în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 11 și 18 grade.

Meteo București

Vremea se va răcori și pe timpul zilei. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade și cea minimă va fi de 16…17 grade.

Meteo miercuri, joi și vineri – primele estimări

Valorile termice vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale, cu precădere în regiunile sudice. În majoritatea zonelor, vor fi perioade în care va ploua.

Meteo București

Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului.

Vezi și:Cu ce schimbări se confruntă elevii începând cu 9 septembrie. Noutăți în noul an școlar 2024-2025

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult