- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea până pe 7 octombrie

05 Oct, 08:29 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo de weekend. Iată cum va fi vremea până luni.
Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea până pe 7 octombrie

Potrivit meteorologilor ANM,  în prima zi de weekend, sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Mai ales după-amiaza și noaptea, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Averse pe arii mai restrânse și la intensități mai mici, se vor semnala ziua în jumătatea vestică, iar noaptea în extremitatea de sud-est a țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi în scădere în vest, nord și parțial în centru și se vor situa peste mediile climatologice specifice datei în rest, astfel că, la nivel național se vor încadra, în general, între 17 și 28 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 20 de grade. Pe areale mici se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Citește și:Marcel Ciolacu, mesaj de interes național pentru români. „Totul acum este despre economie”

meteo
meteo

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi instabilă, cu precădere în jumătatea de est a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse în Moldova, Dobrogea și la munte, local în Muntenia și Transilvania și izolat în rest. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse însemnate și se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe alocuri în sud și est. Temperaturile maxime vor fi în scădere și în sudul, estul și parțial în centrul teritoriului, și se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Pe areale mici se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va răci și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Meteo luni, în țară

Valorile termice diurne se vor situa sub mediile climatologice specifice perioadei în Crișana, Maramureș și Transilvania și în jurul acestora în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în nord, centru, est și sud-est, unde local și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe areale mici se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

Vezi și: PSD vrea reducerea taxării cu 5% pentru salariile de până la 5.700 lei brut. Cu ce bani vor rămâne românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult